12/10: THROWBACK TRIBUTE: TRIOTHROWBACK TRIBUTE: TRIO
En hyllning till skivan "Trio" av Dolly Parton, Emmylou Harris och Linda Ronstadt

 

Några av Sydskånes bästa musiker inom bluegrass, country, gospel och pop har samlats för att hylla skivan ”Trio” och musiken av Dolly Parton, Emmylou Harris och Linda Ronstadt. Throwback Tribute är ett projekt som uppmärksammar och hyllar musik som satt djupa avtryck i populärmusikhistorien.

"Trio" släpptes den 2 mars 1987. Då kunde Dolly Parton, Emmylou Harris och Linda Ronstadt äntligen släppa en skiva tillsammans efter flera års schemakrockar och diskussioner mellan tre olika management och skivbolag. Tre mycket framgångsrika musiker, låtskrivare och artister var för sig; skulle deras samarbete bära frukt eller sabotera deras fortsatta karriärer?

Skivan såldes i över 4 miljoner exemplar och vann två Grammys, dessutom släpptes en uppföljare 1999: ”Trio II”. De kunde glatt fortsätta sina respektive karriärer som pågår än idag.

Som bonus denna kväll får vi även lyssna till den första sången som de tre någonsin sjöng tillsammans, några alternate takes och få höra några väl valda anekdoter om skivan och artisterna i fråga.

På scen:
Andrea Hatanmaa – sång (Allra käraste Syster, Feivel)
Brita Björs – sång, autoharp (Tall Dark Strangers, Brita & Max)
Anna Edström – sång (The Bandettes, Lakely)
Jonas Rudolf – elektrisk/akustisk gitarr (Lakely)
Pierre Engström – pedal steel (Lena Måndotter, Dalaplan)
Johan Holmgren – mandolin (Martina Johnsson and her band of strings, Night In May)
Johan Malmberg – banjo (The Original Five)
Kajsa Orreteg – piano (The Bandettes, Big City Divas)
Stina Andersdotter – kontrabas (Aurelia Dey, The Øresound Triplettes)
Emeli Ek – trumset (The Bandettes, Lakely)

Fotograf: Fredrik Nytorpe
PICKNICKKONSERT
Fredag 12 OKTOBER

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 300:- vid bord el. 260.- på balkong alt. stud/pens: 260:- vid bord el. 220:- på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.