1-2/12: FEMENA "Upptäck Victoria!"Upptäck Victoria!
FEMENA


 

 
Två unika konsertkvällar som märker avslutet för ett veckolångt musikaliskt utbyte och en festival med konserter, filmvisningar, samtal och workshops där kvinnliga musiker från MENA-regionen (Mellanöstern och Nordafrika) och Norden möts, improviserar och skapar helt nya musikaliska uttryck tillsammans. Här bjuds vi på liveframträdanden med de musiker som deltagit under festivalen och får bland annat höra musik som skapats under de workshops och möten som pågått under veckans gång, samt får höra smakprov på artisternas egna material.

Femena fungerar som en inkubator för idéer och är ett forum för samtal och utbyten av erfarenheter, samt en möjlighet för deltagarna att framträda inför både publik och bransch på lika vilkor. Bland annat lyfts frågor kring vad som orsakar en sådan skillnad i könsrepresentation på musikscenen i världen och vad vi alla kan göra för att skapa en industri som är rättvis och lika för alla. Läs mer här…
Program: Obs. om du vill gå båda dagarna måste du köpa en biljett per dag.

Program: Fredag 1 december

Kira Kira (Island)
Kristin Björk Kristjánsdóttir är en av Islands främsta musiker, filmare och kompositörer. Som grundare av skivbolaget och konstnärskollektivet Kitchen Motors är Kristin en välkänd och etablerad musikprofil i Reykjavik. Hon har världen som arbetsfält och blandar olika konstnärliga uttryck i sitt alterego Kira Kira med musik, visuals och konst. För några år sedan gjorde Kristin debut som dokumentärfilmare med det hyllade konstnärsporträttet Grandma Lo-fi: The Basement Tapes of Sigrídur Níelsdóttir som visades och uppmärksammades över hela världen. Filmen kommer visas under Femena festivalen.
kirakira.is

Bal Qeis (Egypten) är en lovande och uppmärksammad oudspelare från Kairo som framträder i olika former av musikaliska sammanhang inom olika genrer som rock och folkmusik.
Facebook

Anja Jacobsen (Danmark) är en Köpenhamnsbaserad mångsidig musiker som spelar slagverk, trummor, keyboard och sjunger. Anja syns flitigt i många olika typer av konstellationer och grupper inom både jazz, improvisation, konstmusik och den experimentella scenen i Danmark och internationellt.
egetvaerelse.dk

Bnat Timbouktou (Marocko) är en gnawagrupp från Casablanca som bildades 2014 och består av fem musiker frontat av Asmaa Hamzaoui på guembri och sång. Asmaa har spelat guembri sedan fem års ålder och hen är en av få unga kvinnliga guembrispelare som nu för vidare gnawatradtionen från sina manliga förfäder. Med sina medmusiker Khaoula Salhi, Yamna Aziz, Imane Fatmi and Meriem Ouilane skapar gruppen kraftfull musik med mycket glädje, känslor och vissa inslag av akrobatik.
Facebook

Program: Lördag 2 december


Vindla String Quartet (Sverige)
Tvära kast mellan genrer har blivit något av Vindla String Quartets signum. Kvartetten bildades år 2008 i Malmö och har med sin genreöverskridande repertoar och sina många samarbeten gjort sig kända som en av Sveriges mest spännande kammarmusikgrupper. Kvartetten både komponerar och arrangerar musik och söker ständigt nya former och sammanhang för stråkkvartetten i vår tid.  
vindla.se

Donna Khalife (Libanon)
Donna Khalife är sångerska, basist, kompositör, arrangör och dirigent som är född i Libanon. Donna började i unga år att spela piano. Idag är Donna en välkänd musikprofil i Libanons och Beiruts myllrande och mångsidiga musik och kulturscen och involverad i många olika typer av musikaliska projekt allt från hennes egen jazzkvartett till olika mer experimentella projekt, både i Libanon och internationellt.
donna-khalife.com

Bnat Timbouktou (Marocko) är en gnawagrupp från Casablanca som bildades 2014 och består av fem musiker frontat av Asmaa Hamzaoui på guembri och sång. Asmaa har spelat guembri sedan fem års ålder och hen är en av få unga kvinnliga guembrispelare som nu för vidare gnawatradtionen från sina manliga förfäder. Med sina medmusiker Khaoula Salhi, Yamna Aziz, Imane Fatmi and Meriem Ouilane skapar gruppen kraftfull musik med mycket glädje, känslor och vissa inslag av akrobatik.
Facebook


Femena presenteras av ajabu! med stöd av Region Skåne, Malmö Stad och Nordisk Kulturfond.

Picknickkonsert
Fredag 1 december &
Lördag 2 december

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 100:- vid bord el. på balkong. Stud/pens: 50:- vid bord el. på balkong. Obs. om du vill gå båda dagarna, behövs en biljett per dag.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Upptäck Victoria!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så tycker vi att det är hög tid! Vid några utvalda tillfällen under året erbjuder vi ett lägre biljettpris för att alla ska få möjlighet att upptäcka Victoriateatern.

Upplev vår intima scen och koncept där du kan, om du vill, avnjuta din egen picknickkorg till tonerna från scenen.

Detta är ett unikt tillfälle för alla att besöka Victoriateatern – utnämnd till Sveriges bästa livescen 2016.

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.