Mitt i Malmös hjärta och mitt i Malmöbornas hjärta, Victoriateatern är efter 100 år mer levande än någonsin!

En nationellt erkänd scen som blandar friskt i utbudet - film och musik trängs med teater och stand-up. På Victoria varvas internationella akter med nationella och lokala förmågor och vi strävar efter ett kulturutbud utan begränsningar.

Vi arbetar kontinuerligt för större mångsidighet och vi kan stolt konstatera att vår publik ökar med besökare från alla åldrar och bakgrunder.

Känn dig som hemma och ta med din egen mat och dryck till någon av våra picknickföreställningar.

Välkomna!

Röster om Victoriateatern:
Miriam Aïda, Jazzartist:
"Victoria är min absoluta favoritscen. Jag har haft alla mina senaste releasekonserter där. Det är ett fantastiskt rum för ett möte mellan publik och artist. Picknickkonceptet bidrar till en mysig och intim stämning. Folk har med sig sin mat och skapar sina små läger i lokalen, jag får lite hemma hos-känsla av det."

Emil Jensen, artist:
"Victoriateatern är en helt unik scen i Sverige. Ibland önskar jag att jag hade kunnat ta Victoriateatern i ett litet koppel och åka ut på turné med själva teatern. Med personalen i den. Och publiken. Jag får helt enkelt spela där fler kvällar på nästa turné!"

Mikael Wiehe, Musiker:
"Det är alltid lika trevligt att spela på Victoria: vacker miljö, trevlig personal, lyhörd publik och god ostbricka till artisterna efter konserten!"

Jacques Werup, Estradör:
"Intimiteten, närheten mellan publiken och artisten. Det är det som gör Victoriateatern till en så bra scen. När det är lyckat blir publiken involverad i föreställningen på ett enastående sätt. Victoria har rötterna i den fria scenkulturen på 1970-talet och det har gått i arv. Nöjesindustrin i dag är väldigt rätlinjig, men på Victoria finns det utrymme för överraskningar och en väldigt blandad repertoar."

Olivia Stevens, Skådespelare:
"Victoria är en av de mysigaste teatrarna i Sverige. Den är fortfarande modig, de som driver den är inte besatta av tanken på kommersiella succéer. Jag har arbetat en hel del i New York och jag ser likheter med kabaretscenen där, de är ju till just för att publiken ska sitta ner, äta och dricka, och se en föreställning. Men på Victoria tar folk med sig sin egen mat, det gör man ju inte i New York. Det ger en avspänd stämning och en social dimension."

Felicia Fredriksson, Verksamhetsledare på Victoria (2012-2015):
“Vart jag än befinner mig i Sverige får jag höra hur uppskattad Victoria och alla jag träffar har fina historier att berätta:
- på Victoria såg jag min första film i färg, jag brukade gå dit med min mormor, bästa scenen att uppträda på, hade aldrig hört talas om den artisten innan jag såg henne på Victoria, jag ramlade av scenen, jag kommer till nästan allt ni gör, tänk att man kan ha med sig egen picknick, har haft min bästa konsertupplevelse hos er etc.”

Victoriateatern drivs av Kulturföreningen Kontrast med stöd av Malmö Stad och Statens Kulturråd.

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Möllans Osts Victoriatallrik
En härlig tallrik där Möllans Ost väljer det bästa för dagen ur sina diskar. Här får du fyra ostar och fyra charkuterier med passande tillbehör, surdegsbröd från Sankt Jakobs stenugnsbageri, kex samt avslutningsvis en chokladbit. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45 eller boka via webben, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.