6/9: OLA ÅKERMAN/TONY KOFI QUINTET: CELEBRATING ELLINGTONOLA ÅKERMAN/TONY KOFI QUINTET: CELEBRATING ELLINGTONI lekfull symbios mellan saxofon och trombon, med virvlande arrangemang och tematiska variationer som fascinerar, ger den brittiske jazzstjärnan Tony Kofi och veteranen Ola Åkerman oss en glädjefylld och svängig konsertupplevelse i jazzlegenden Duke Ellingtons anda. På scen bildar de kvintett tillsammans med ett gäng eminenta musiker: pianisten Mathias Landæus, basisten Nils Bo Davidsen och trummisen Cornelia Nilsson. Om du gillar energiska uttryck, välpolerat samspel och glädje, då är denna kväll din.

Repertoaren består Ellingtonlåtar, vissa oerhört välkända andra mindre spelade men alla är mästerverk i sin egen rätt. Dessa kompletteras med originalmusik som direkt tar avstamp i Ellingtons musik. Låtarna kommenterar Ellingtons musik och ser till att placera konserten just nu vid det tillfälle när den spelas.

Kvintetten bildades efter att Ola och Tony mötts på London Jazz Festival och kom överens om att prova någonting tillsammans. Som utgångspunkt för sitt musicerande valde de Ellingtons musik som är så rik och ger många ingångar till att spela i traditionen samtidigt som man kan sig stora friheter. Låtarna är så starka så att de i princip tål vad som helst. Ola ringde ihop ett band i Malmö/Köpenhamnsregionen med några av sina favoritmusiker och redan vid första tillfället hittade bandet en stark musikalisk gemenskap som framförallt märks för publiken i den stora glädjen och entusiasmen inför musiken och samspelet. Gruppen präglas av en hängivenhet till musiken och en stark scennärvaro. Till detta ska tilläggas att allting svänger maximalt. ”It Don’t Mean a Thing if it Aint got That Swing”

På scen:
Tony Kofi (UK) – alt och barytonsaxofon – Sinnrik. Känslostark. Omsorgsfull. Kofi är en av Englands stora jazzstjärnor och en högt respekterat hard-bop multi-instrumentalist med breda musikaliska anor, ett flertal priser och ett alltid expressivt uttryck. Han har spelat och spelat in med en lång rad kända musiker (Ornette Coleman, Abdullah Ibrahim, The World Saxophone Quartet, Macy Gray, Harry Connick etc.)och är också verksam som ledare för sina egna projekt och har spelat in flera väl mottagna album.

Ola Åkermantrombon – är känd som storbandsmusiker i band som Monday Night Big Band och Tolvan Big Band. Han är också flitig på jazzscenen i Köpenhamn med olika band såväl som på hemmaplan i Malmö. Även han har släppt plattor och drivit olika band under sin karriär som jazztrombonist.

Mathias Landæuspiano – är en fantastisk pianist som konstant driver egna projekt på högsta nivå bland med sin egen trio.

Nils Bo Davidsenbas – är mycket anlitad i Köpenhamn och internationellt som en otroligt lyhörd och hårt svängande basist.

Cornelia Nilssontrummor – är ett våra stora stjärnskott just nu. Bosatt i Köpenhamn och med en stor verksamhet i hela Skandinavien och resten av Europa.

Foto: Marie Chowdhury och Soren Aagaard
PICKNICKkonsert
Fredag 6 september
Insläpp: 19.00 | På scen: 19.30

Pris: 240 kr vid bord, 200 kr på balkong. stud/pens: 200 kr vid bord, 160 kr  på balkong.

Klicka på "Köp biljett" för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång. De biljetter som inte sålts på förköp säljs i dörren. Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

För mer information inför ditt besök hos oss: Läs vår FAQ

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Möllans Osts Victoriatallrik
En härlig tallrik där Möllans Ost väljer det bästa för dagen ur sina diskar. Här får du fyra ostar och fyra charkuterier med passande tillbehör, surdegsbröd från Sankt Jakobs stenugnsbageri, kex samt avslutningsvis en chokladbit. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45 eller boka via webben, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.