6/3: ANNA LUNDQVIST QUINTETJazz i Malmö presenterar
ANNA LUNDQVIST QUINTET
med Krister Jonsson


Lugnt, men samtidigt rastlöst, med en hint av surrealism. Konsert med jazzsångerskan och kompositören Anna Lundqvist tillsammans med sin Göteborgsbaserade kvintett, förstärkt av Malmömusikern: gitarristen Krister Jonsson.

Hösten 2017 släppte Anna Lundqvist sin femte, MEWE, skiva med kvintetten och lät malmömusikern Krister Jonsson gästa. Den kombon blev magisk och det tyckte också publiken och jazzrecensenterna, speciellt de utländska. Digjazz gav bandet 5 av 5 i betyg. Kvällens material är från den nya skivan, blandat med äldre hits från bandets repertoar.

Vad är det som gör MEWE så speciell? Det mest uppenbara är att musiken är helt instrumental, sången ordlös och Anna har klivit ett steg tillbaka i rollen som sångare. Dock har hon klivit fram ett steg som kompositör och låter de nya kompositionerna och arrangemangen tala i harmonik och form. MEWE beskriver tre år av självreflektion, om relationer och vår samtid och omvärld. Musiken griper tag och är både intensiv och meditativ – samtidig.

Anna Lundqvist Quintet är: Fabian Kallerdahl – piano, Mattias Grönroos – kontrabas/elbas, Jon-Erik Björänge – trummor/percussion, Björn Almgren – tenor/sopransaxofon och Anna Lundqvist – sång med gäst Krister Jonsson på gitarr.

Picknickkonsert
Tisdag 6 mars

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 170:- vid bord el. på balkong. Stud: 70:- vid bord el. på balkong. Medl. jazz i malmö: fri entré. 

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.