27/3: KAROLINA ALMGREN PROJEKTJazz i Malmö presenterar
KAROLINA ALMGREN PROJEKT

Nykomponerad musik blandas med visor och jazzlåtar i helt ny tappning. Fokus ligger på sväng, rytm och starka melodier. Den spännande sättningen gör musiken ny och fräsch men långt ifrån svårlyssnad. I Karolina Almgren Projekt får vi höra nyskriven musik av saxofonisten Karolina Almgren, detta blandat med gamla fina jazzstandards och vis-melodier i ny tappning. Det blir musik med starkt fokus på rytm och melodi, musik full av kontraster och spännande överraskningar.

På scen:
Karolina Almgren - sopransaxofon
Anni Egecioglu - cello
Isa Savbrant - kontrabas
Malin Almgren - trummor
Martina Almgren - trummor

Karolina Almgren spelar i en mängd olika projekt/band, både egna och andras. Mest aktiv är hon i duon "Sisters of Invention" som hon och storasystern Malin driver tillsammans. De har under åren släppt två kritikerrosade skivor, samarbetat med bland andra Norrbottens musiken, Bohuslän Big Band, Jonas Kullhammar, Håkan  Broström, Nils Landgren, Ida Sand, Rigmor Gustafsson. De vann Euroradio Jazz Competition 2016 och var samma år nominerade i kategorin årets grupp i P2 Jazzkatten. År 2017 kammade Sisters of Invention hem en Jazzkatt som årets grupp. Karolina kan även höras i banden: KAALM, Blommor Inomhus, Fanny Gunnarsson Quartet.

Bakom trumset nummer 1 finner vi Martina Almgren, en etablerad trummis och kompositör på den nutida svenska jazzscenen. Hon driver projekt som Martina & Owe Almgren Quartet, Oh Yeah Orchestra, och MOZ trio.

Anni Elif Egecioglu är cellist, sångerska och kompositör och verksam frilansmusiker i Helsingfors, Finland och är aktiv inom flera olika musikaliska fält. Både klassisk och improvisationsbaserad musik men populärmusik speglas också starkt i hennes musikaliska arbeten, som till exempel i gruppen Elifantree (FIN/SE).

Isa Savbrant är en kontrabasist och elbasist från Malmö. Isa rör sig i många genrer och spelar allt från jazz till popmusik och syns därför på många olika scener runt om i Sverige. Hon turnerar sedan ett år tillbaka med sångerskan och popikonen Marit Bergman och är medlem och arrangör i jazzbandet Lady Swing Orchestra.

Trumset 2 trakteras av Malin Almgren, syster till Karolina. Hon har komponerat beställningsverk för storbandet Bohuslän Big Band och spelat med en mängd stora namn så som Lill-Babs, Nils Landgren mf.l.

Picknickkonsert
Tisdag 27 mars

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: Ord. 170:-. medl. i Jazz i Malmö: 120:-. Stud: 90:-.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.