25/1: JOVAN & MARKO (NO/SRB) Upptäck Victoria!Upptäck Victoria!
JOVAN & MARKO
(NO/SRB)Dragspelaren Jovan Pavlovic och trumpetaren Marko Markovic ger oss en storslagen och upplyftande mix av balkan, gypsy, klezmer och jazz!

Jovan och Marko träffades 2010 och fattade omedelbart tycke för varandra. Improvisation är deras gemensamma språk, det är det som för dem samman i kombination med musikalisk talang och sin kärlek till musik. Deras utgångspunkt är gemensam, men resan ter sig olika beroende på känslor och stämningar. Varken Jovan, Marko eller publiken vet vad som ska hända på vägen. Varje konsert är annorlunda än den förra. Tillsammans tänjer Marko och Jovan på sina musikaliska gränser och skapar en spännande atmosfär, både på och framför scenen.

Marko Markovic har ärvt sin kärlek för musiken från sin far, den legendariska trumpetaren Boban Markovic. I linje med familjetraditionen började Marko spela trumpet redan innan fem års ålder och har sedan dess varit passionerad för sitt instrument. Marko och Boban har spelat tillsammans under många års tid och Marko har även samarbetat med en mängd kända musiker så som Emir Kusturica, Goran Bregovic, DJ Shantel, Ivo Papazov, Esma Redzepova, m.fl.

Jovan Pavlovic är kompositör och en av Norges mest eftertraktade och aktiva dragspelare. Han leder organisationen "Tutti Serbia" och arbetar aktivt för att utveckla de musikaliska utbytet och mellan Norge, Palestina och Balkanländerna. Jovan har mottagit flera priser, bland annat utnämndes han 2010 till ”Årets artist” i Sør-Trøndelag, Norge. Han är utbildad vid musikkonservatoriet i Trondheim och har specialiserat sig på romsk musik från Balkanområdet och Östeuropa.
Picknickkonsert
Torsdag 25 januari

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Ord: 100:- salong el. balkong alt. 50:- Pens/Stud: 50:-

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Upptäck Victoria!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så tycker vi att det är hög tid! Vid några utvalda tillfällen under året erbjuder vi ett lägre biljettpris för att alla ska få möjlighet att upptäcka Victoriateatern.

Upplev vår intima scen och koncept där du kan, om du vill, avnjuta din egen picknickkorg till tonerna från scenen.

Detta är ett unikt tillfälle för alla att besöka Victoriateatern – utnämnd till Sveriges bästa livescen 2016.

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.