24/3: PHØNIX (DK) & SANGKA (CHN)PHØNIX & SANGKAEtt unikt musikaliskt kulturmöte och en häpnadsväckande konsertupplevelse när den danska folkmusikgruppen Phønix bjuder med sig den kinesiska guzhengspelaren SangKa upp på scen. Tillsammans skapar de ett alldeles särskilt ljuduniversum i mötet mellan två mycket olika musiktraditioner.


Det kinesiska traditionella instrumentet guzheng har en drömmande, harpliknande, pentatonisk klang, som på ett vackert sätt möter Phønix energiska melodier och sång. Resultatet blir en konsert på hög musikalisk nivå, med vikt på intensitet, närvaro, energi, virtuositet och ett starkt visuellt uttryck.

Phønix är ett av Danmarks ledande folkmusikband. Deras sound är nyskapande, men har tydliga rötter i den danska och skandinaviska musiktraditionen. Phønix intensiva och energiska scennärvo har lett dem runt många delar av världen, till de största folkmusikfestivalerna, liksom de mest intima klubbscenerna. SangKa är en ung framträdande guzhengspelare, bosatt i Peking och utbildad vid China Conservatory of Music. SangKa är trots sin unga ålder redan berömd musiker i Kina där hon bl. a. bidragit till öppningsmusiken för de olympiska spelen i Peking 2008.

Phønix och SangKa möttes i Beijing i samband med öppning en det nya danska kulturinstitutet 2014 och har sedan dess spelat tillsammans flera gånger t.ex. 2015 på SPOTfestival, Kulturmødet på Mors, Musik i Tide festival samt en längre skolkonserturné i hela Danmark och i 2016 på en gemensam turné i den sydliga Guangdong-provinsen i Kina.
 
På scen:
Sangka – guzheng
Anja Præst – basklarinett/klarinett
Karen Mose – sång/klaviatur
Jesper Vinther – dragspel
Jesper Falch – slagverk
Picknickkonsert
Lördag 24 mars

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 180:- vid bord alt. 140:- på balkong. Stud/pens: 140:- vid bord alt. 100:- på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.