20/1: GUSTAV LUNDGREN TRIO FEAT. AURELIEN TRIGO (FRA)Victoria hyllar Django!
GUSTAV LUNDGREN TRIO FEAT. AURELIEN TRIGO (FRA)Gustav Lundgren känd både i Sverige och internationellt för att vara en av världens främsta tolkare av gitarristen Django Reinhardt är tillbaka på Victoriateatern med sin trio. Vi får höra Django-låtar och eget material som varvas med kompositioner från Kuba, Brasilien, Turkiet, Venezuela, Norge, Frankrike, USA, Portugal och Spanien – världsmusik framförd av en klassisk gypsyjazztrio! Denna kväll gästas de dessutom av den franske violinisten Aurelien Trigo.

Gustav Lundgren Trio grundades 2011 i Stockholm och består av Gustav själv på gitarr, argentinske Juan Mendoza på kontrabas och svenske Martin Widlund på gitarr.

Gustav Lundgren grundade gruppen Hot Club de Suede redan 2001 och har sedan dess hunnit med ett stort ett antal CD-releaser och ett konstant turnerande med allt från Anne Sofie von Otter och Petra Marklund till Stockholm Swing All Stars och Jorge Rossy. 2005 blev han tilldelad Louis Armstrong stipendiet och 2015 år tilldelades han Albin Hagström stipendiet. Gustav Lundgren Trios senaste skiva ”Bertheléville” som släpptes 2015 visar verkligen prov på gruppens musikaliska bredd.  

"Fingerfärdige internationella superstjärnan Gustav Lundgren lirade sedan Django Reinhardt-låtar så det stod härliga till." GD

"Han lirar Django Reinhardts speciella Gypsy Swing- musik med varenda por, varenda cell i kroppen involverad." Karlskoga Kuriren

"Hans hypervirtuosa spel blandas med en stilsäker genrekänsla som spänner över mycket och skapar korsningar av oväntade slag. Djangos musik låter som man sällan, om någonsin, har hört den förr." SMP

Jean ”Django” Reinhardt (1910.01.23-1953.05.16)
Han anses av många vara världens främste gitarrist, och den förste europé som tillförde något till jazzmusiken. Som jazzgitarrist är han utan tvekan den störste någonsin, och upphovsman till den jazzgenre som brukar kallas gypsy jazz eller jazz manouche efter ett franskt ord som betyder rom. Som gitarrist har Reinhardt influerat inte bara de flesta jazzgitarrister som kommit efter honom, utan även rockmusiker som Eric Clapton, Jerry Garcia och Tommy Iommi, samt countryveteranen Willie Nelson.Picknickkonsert
Lördag 20 januari

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 260:- vid bord alt. 220:- på balkong. Stud/pens: 220:- vid bord alt. 180:- på balkong.

Kombirabatt: Om du även köper biljett till Olli Soikkeli och Marian Petrescu 21 januari får du 50:- rabatt på denna konsert. Kontakta Kulturcentralen för att få rabatten.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.