16/4: RICHARD LINDGREN "Death and Love"RICHARD LINDGREN

 

Malmöfavoriten Richard Lindgren släpper nytt album – ”Death and Love” är hans elfte album sedan skivdebuten 1996 och det första sedan hyllade ”Malmostoso” från 2016. Albumet är en mäktig musikalisk resa, här finns blues, country, boogie, nyskrivna evergreens och mycket mer sammanfogat till en imponerande enhet av producenten Magnus Nörrenberg. Under releasekonserten på Victoriateatern får vi dels höra albumet i sin helhet och efter paus en härlig kavalkad av gamla och nya favoriter. Utöver Richard Lindgren på sång och gitarr hör vi Nestor Håkan Nyberg på trummor, Nils Bondesson på piano, Kalle Johansson på bas, Jon Eriksson på gitarr och Janne Adolfsson på mandolin – mycket bättre än så blir det inte!

Det har gått några år sedan senaste skivsläppet och man kan förledas att tro att poeten legat på latsidan, men så är det sannerligen inte. I själva verket har Richard haft en lång och ovanligt produktiv låtskrivarperiod, även med hans egna mått mätt. Det är bara det att livet kommit emellan och det har inte riktigt funnits utrymme att vara i inspelningstudio eller på turné. Men inget ont som inte har något gott med sig. Under en tid av ”exil” i Abbekås har kranarna öppnat sig och kreativiteten har flödat. Låtskriveriet har nått nya höjder, både i fråga om kvantitet och kvalitet. På ”Death and Love” presenterar Richard Lindgren elva nya låtar som utan tvekan hör till de bästa han gjort.

Albumtiteln är talande, det handlar om de stora, existentiella frågorna; om kärlek och död och om mörkret och förvirringen som är ständigt närvarande. Det kan tyckas tungt och deprimerande, men mitt i det nattsvarta hittar Richard alltid en strimma av ljus. En hälsosam självdistans, svart humor och en i grund och botten livsbejakande hållning gör lyssningen inte bara uthärdligt utan rent av till ett nöje. Vad kärleken beträffar är Lindgren en obotlig romantiker, oavsett vad han själv säger. Kärleken må gå åt helvete för det mesta men han slutar aldrig tro på den och han slutar aldrig att tro på musikens kraft.

”Death and Love” är inte det enda resultatet av Lindgrens Abbekås-exil. Faktum är att han har ytterligare två album på gång som kommer att släppas inom närmsta året. Dessutom har han slagit sig in på måleri. Framsidebilden på ”Death and Love är ett verk av Richard och baksidebilden är skapad i samarbete med systerdottern Nora i Sitges.

Foto: Samuele Romano

picknickkonsert
Tisdag 16 april

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord alt. 200:- på balkong. Stud/pens: 200:- vid bord alt. 160:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Möllans Osts Victoriatallrik
En härlig tallrik där Möllans Ost väljer det bästa för dagen ur sina diskar. Här får du fyra ostar och fyra charkuterier med passande tillbehör, surdegsbröd från Sankt Jakobs stenugnsbageri, kex samt avslutningsvis en chokladbit. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45 eller boka via webben, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.